Alkmaarder (47) voor de rechter om verkrachtingen tijdens sm-dates: “Dacht dat ik dood ging”


Bron: RTVnh.nl.


ALKMAAR De 47-jarige Erno B. uit Alkmaar stond vandaag terecht voor de gewelddadige verkrachting van drie vrouwen. Twee van de slachtoffers legden een emotionele verklaring af. ”Hij sleurde mij meteen de slaapkamer in, sloeg me en verkrachtte me. Het was een date from hell.”

Op het oog leek Erno B. uit Alkmaar een leuke man. Daar zijn de aanwezige slachtoffers het in hun slachtofferverklaring, die ze vanmiddag in de Alkmaarse rechtbank voorlazen, het over eens. De vrouwen ontmoetten B. via de datingsite Badoe.

Maar van de op het oog leuke man bleef weinig over tijdens de seksdates. ”Hij sloeg me met zijn riem, trok me aan mijn haren en kneep mijn keel dicht waardoor ik bewusteloos raakte. Ik dacht dat ik dood ging.”

Stopwoord

Volgens de verdachte was het allemaal zo afgesproken. Hij was juist op zoek naar vrouwen die van sm hielden. Het was een rollenspel waarin B. de dominante partij was. Slaan en aan de haren trekken is daar onderdeel van. Maar wurgen ging ook hem te ver, vertelde hij. ”Ik pakte wel de keel vast maar dat hoort erbij. Van tevoren is een stopwoord afgesproken. Als een van de partijen wil stoppen moet je dat zeggen.”

Maar daar zat volgens de vrouwen juist het probleem. Hoewel het stopwoord meerdere keren was geroepen, ging Erno B. gewoon door. ”Als ik probeerde te vluchten kneep hij mijn keel steeds harder dicht. Ik heb het toen maar opgegeven uit angst dat hij me zou vermoorden. ” Volgens Erno B. zelf was het juist ‘een heel gezellige avond’.

Zelfmoordpoging

Behalve voor verkrachting staat B. ook terecht voor het drogeren van Ă©Ă©n van de slachtoffers. Zo zou hij stiekem GHB in een fles wijn hebben gedaan. Tijdens de zitting las slachtoffer Jennifer een emotionele verklaring voor. Na de verkrachting ondernam ze een zelfmoordpoging. ”Ik voel me mismaakt en mijn vertrouwen in de mensheid is weg. Erno heeft mijn waardigheid, mijn ziel en mijn leven afgepakt.”

Vanwege de vele nieuwe informatie die tijdens de zitting ter tafel kwam, kon de officier van justitie nog geen eis neerleggen. De rechtszaak wordt op 11 april hervat.

Zie grotere foto: www.rtvnh.nl.