62-jarige actrice krijgt rol in nieuwe Fifty Shades of Grey


Bron: Newsmonkey.be.


USA – Kim Basinger, een 62-jarige Amerikaanse actrice, neemt de rol op van Elena Lincoln in ‘Fifty Shades Darker’, het vervolg van ‘Fifty Shades of Grey’. Dat is het Amerikaanse filmblad Variety te weten gekomen. De film komt waarschijnlijk in 2017 uit.

Elena Lincoln is de persoon die Christian Grey in de wereld van sm heeft geĂŻntroduceerd en waar Grey nog steeds zaken – echte, serieuze business, niet euh … – mee doet. In de eerste film van de Fifty Shades-trilogy werd al gepraat over Lincoln, maar vanaf het tweede deel, Fifty Shades Darker, komt ze dus ook echt in beeld.

En het is Kim Basinger die de rol van Lincoln opneemt. Basinger is een 62-jarige actrice die vooral bekend is om haar rol als bondgirl in Never Say Never Again (uit 1983), haar rol in Batman (uit 1989) en L.A. Confidential. Voor die laatste kreeg ze een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Fifty Shades Darker komt waarschijnlijk pas uit in 2017. Volgens de geruchten zal er tussen de tweede en de derde film, Fifty Shades Freed, minder tijd zitten en beginnen de opnames van de laatste film onmiddellijk na die van de tweede.

Voor Fifty Shades Darker hebben Dakota Johnson en Jamie Dornan al toegezegd om hun rol als Anastasia Steele en Christian Grey terug op te nemen. De film zal niet meer geregisseerd worden door Sam Taylor-Johnson, maar wel door James Foley, die ook House of Cards regisseerde.


Zie meer en grotere foto’s op: Newsmonkey.be.