Uitbaatster eroticawinkel geeft ‘slaaf’ aan

Bron: Nieuwsblad.be.


BELGIE – MOL – Met seksuele fantasieën heeft het gerecht geen uitstaans, behalve als er minderjarigen bij betrokken worden. Dat overkwam Jef E. (51) uit Mol.

Jef. kocht bij de uitbaatster van een eroticashop sm-artikelen en kondigde daarbij aan dat hij zich eens “goed ging amuseren met een minderjarige van zestien à zeventien jaar in Rotterdam.” Dat laatste ging de uitbaatster te ver: ze belde de politie.

Op basis van beelden van de bewakingscamera kon het gerecht daarop de beklaagde identificeren. Op 4 december van 2014 volgde bij Jef E. een huiszoeking, waarbij een notitieboekje werd gevonden met daarop telefoonnummers en leeftijden van jongelui tussen de zestien en de zeventien jaar. Na een verhoor gaf Jef E. toe dat hij met de jongens gesprekken voerde op het internet. Daarin stelde de beklaagde zich voor als een slaaf die zich door hen wilde laten vernederen.

Een van de jongeren met wie Jef E. correspondeerde, kon worden opgespoord. Hij bekende dat hij aan de beklaagde opdrachten had gegeven via de webcam en dat hij drie of vier keer had gezien dat Jef E. seksuele handelingen op zichzelf uitvoerde. Volgens de rechtbank “realiseert Jef E. zich onvoldoende dat hij bij zijn seksuele beleving op geen enkele manier minderjarigen mag betrekken”.

Hij kreeg van de rechter een maand celstraf met uitstel, op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden. Hij moet ook 3.000 euro boete betalen.