Bron: Telegraaf.nl. – De Telegraaf – Nederland

DEN HAAG – De beruchte hakkenfetisjist alias nepmonteur Henk blijkt een bekende van de politie. ,,De wijkagent kent hem en is ook al een keer bij hem aan de deur geweest. Kennelijk heeft dat niet gewerkt, dus we gaan proberen psychische hulp in te schakelen”, aldus een woordvoerder van de politie Den Haag.

Volgens justitie ligt de zaak juridisch erg ingewikkeld, omdat de man, die kickt op damesvoeten in naaldhakken, zijn slachtoffers toestemming vraagt om hen te fotograferen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag zegt hem wellicht wel te kunnen vervolgen voor oplichting. Hij gebruikt namelijk een smoes om zijn slachtoffers zover te krijgen zich op de gevoelige plaat te laten vastleggen.

,,Van heimelijk filmen geen sprake. Wel zou er sprake kunnen zijn van oplichting, omdat hij niet de waarheid spreekt”, aldus een woordvoerster van het OM. ,,Dit zal echter per geval bekeken moeten worden”.

Mooie praatjes

De man maakt dames wijs dat ze een dier hebben aangereden en dat er vuur uit hun uitlaat komt. Om te voorkomen dat de auto ontploft, moeten de pedalen opnieuw worden afgesteld.

De fetisjist loopt nog altijd vrij rond, ondanks dat de klachten tegen de man zich met de dag opstapelen. Vrouwen uit het hele land meldden zich de afgelopen dagen bij De Telegraaf, omdat ze in het verleden door de scooterrijdende vijftiger zijn lastig gevallen. Veel van hen trapten in zijn smoes en vonden het goed dat de man hun voeten fotografeerde.

De hakkenfetisjist houdt zich vooral op bij winkelcentra. Tot nu toe viel hij dames lastig in onder andere Rijswijk, Den Haag, Alphen aan den Rijn en Zaandam. Ook een inwoonster van de gemeente Westland trapte in zijn mooie praatjes. Een 39-jarige Zoetermeerse maakte in 2013 stiekem een foto van de fetisjist, terwijl hij zogenaamd haar pedalen aan het afstellen was.

Zie grotere foto en video op: www.telegraaf.nl.