Grachtenpand van €4,7 miljoen van 50 Tinten Grijs-uitgever Mai Spijkers

Bron: Quotenet.nl. – Quotenet.nl – Nederland

AMSTERDAM – Boekenuitgever Mai Spijkers heeft een mooie nieuwe bestemming voor een deel van zijn windfall profit op de huisvrouwen-BDSM-porno 50 Shades of Grey. Hij verhuist zijn bedrijf naar een nieuw pand aan de Herengracht dat hij zelf heeft gekocht.

Spijkers is sinds 9 juli eigenaar van Herengracht 48, genaamd De Drie Heuvelen. Het uit 1614 stammende karakteristieke grachtenpand wordt het nieuwe hoofdkwartier van zijn uitgever Prometheus Bert Bakker, zo meldde hij vrijdag tijdens zijn jaarlijkse zomerborrel. ‘Het is een persoonlijke triomf dat ik nog een van de laatste, nog in particuliere handen zijnde, 17e-eeuws koopmanshuizen kan betrekken als nieuw onderkomen van de uitgeverij’, liet hij volgens Boekblad weten.

Spijkers kon het daarbij niet nalaten nog even uit te halen naar de rest van de boekenbranche, waar het over het algemeen iets minder mee gaat dan met hem. ‘Andere uitgeverijen vluchten als gevolgen van het onder druk staande boekenvak naar kille industrieterreinen buiten de stad. Wij laten hiermee zien dat, althans wat Prometheus betreft, er ook een andere succesvollere, werkelijkheid is. En ik vond het ook een daad van altruïsme onze successen niet te investeren in een vakantiehuisje in Toscane voor de familie Spijkers, maar ons er allemaal van te laten profiteren.’

Zelf profiteert hij trouwens uitstekend mee, in 2013 kocht hij nog een nieuw appartement aan de Reguliersgracht. Foto’s van het nieuwe onderkomen vindt u hier.

Zie grotere foto op: www.quotenet.nl.