Man versus vrouw: daarom heb jij spijt van seks.

Bron: HLN.be. – Het Laatste Nieuws – België(11-12-2013)

USA – TEXAS – Mannen betreuren dat ze niet met meer verschillende mensen in bed
zijn beland, terwijl vrouwen vaker spijt hebben van een vrijpartij met de
verkeerde partner, dat heeft een Amerikaanse studie onlangs aangetoond.

Wetenschappers aan de universiteit van Texas en de universiteit van Californië in Los Angeles wilden aantonen dat spijt deel uitmaakt van het evolutionaire proces van de voortplanting. Daarvoor ondervroegen ze ongeveer 25.000 mannen en vrouwen. De studie werd gepubliceerd in de academische krant Archives of Sexual Behavior. “Voor mannen is elke gemiste kans om seks te hebben met een nieuwe partner een potentieel gemiste kans op voortplanting. Vanuit een evolutionair opzicht is dat een spijtige zaak”, aldus professor in de sociale psychologie Martie Haselton.

Mannen hebben voornamelijk van drie dingen spijt: dat ze te verlegen waren om een potentiële partner te benaderen, gebrek aan zin voor seksueel avontuur op jonge leeftijd en een gebrek seksuele experimenten toen ze vrijgezel waren. Vrouwen hebben vaker spijt van de eerste keer met de verkeerde partner te hebben beleefd, overspel en op seksueel vlak te snel gehandeld te hebben.

Haselton besluit: “De gevolgen van losse seks waren lang geleden veel groter voor vrouwen dan voor mannen, dit heeft geleid tot de emotionele reacties op seksuele verhoudingen die vandaag gevormd worden. Meer dames dan heren hebben spijt van seks met een onaantrekkelijke partner.”

Grotere foto: HLN.be